Minder ziekten door waterfabriek in Kimbanseke

Meer weten? www.mucolim.nl

 

Open water is vaak een bron voor ziekten. Vooral in warme landen. In de wijk Kimbanseke in Kinshasa, de hoofdstad van de Democratische Republiek Congo, komt nu een waterfabriek die naar verwacht besmettelijke ziekten moet doen afnemen. Het is een initiatief van de Stichting Mucolim Nederland.

 

Vooral kinderen zijn kwetsbaar voor door water verspreide ziekten. Het water komt uit putten, maar ook regenwater wordt gebruikt. Schoon drinkwater is schaars. Kraanwater is lang niet overal.

 

Vrouwentaak

De waterfabriek moet het tij keren. Nu nog is het waterhalen een vrouwentaak. Jonge meisjes moeten al vanaf hun 7e jaar moeder helpen en het water over grote afstanden door het dichtbevolkte Kimbanseke naar huis brengen. Het drinkwater draagt allerlei soorten van ziekteverwekkers. Hepatitis, cholera, amoebiasis, diarree, tyfus, dysenterie en buikgriep zijn de bekendste.

 

De fabriek

De installatie in de waterfabriek maakt gezuiverd drinkwater. In een voorraadvat van 5000 liter zit het te zuiveren water. Via verschillende filters, waaronder osmose inverse, wordt het water gezuiverd en verpakt in flessen van een halve liter en bidons. Een scheikundige houdt toezicht op het proces en de medewerkers. De afzetmogelijkheden zijn voldoende. Marktonderzoek wees uit dat die met de hitte in Kinshasa meer dan voldoende is.

De Rommelmarkt Haren ondersteunt het project met 2000 euro.

Stichting Rommelmarkt Haren
Hortuslaan 4A
9751 BG Haren

telefoon: 06-83384881
email: info@rommelmarktharen.nl
bankrekening: NL35INGB0009693861

 

Openingstijden

Vrijdag van   14:00 - 20:00 uur
Zaterdag van 13:00 - 16:30 uur

Social Media

Volg ons op

Facebook Twitter Facebook

Deel deze pagina met je vrienden

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat wij allemaal doen bij Rommelmarkt Haren?
Meld je dan aan voor onze Nieuwsbrief.