Zorg en onderwijs voor Cambodjaans kinderhuis

Meer weten? Zie www.kinderhuiscambodja.nl

Ouderloze kinderen in Cambodja vinden een veilige, geborgen plaats en toekomst in het Kinderhuis Siem Reap. Ze krijgen er met een opleiding de beste kans op een zelfstandig bestaan. 32 weeskinderen kunnen er wonen met financiële ondersteuning. De Stichting Kinderhuis Cambodja wil het goede werk graag doorzetten.

Ze doen er veel in het Kinderhuis, maar het belangrijkste is toch wel een opleiding. 12 kinderen gaan naar het primaire onderwijs in de buurt en 20 naar primair en secundair onderwijs op een private school verderop.

Last resort
De weeskinderen zijn afkomstig uit diverse Cambodjaanse regio’s en variëren in leeftijd van 6 tot 18 jaar. Het huis is voor de kinderen “the place of last resort”. De Cambodjaanse regering bevestigt dat met een officieel document. Ze hebben moeilijke en vaak dramatische jeugdjaren achter zich. Zonder het Kinderhuis zou hun leven onzeker verlopen. Alle kinderen die de school sinds de oprichting in 2011 verlieten, hebben succesvol hun opleiding afgerond, een betaalde baan gevonden en een zelfstandig leven opgebouwd.

Toekomst
Op dit moment gaat het goed volgens de directeur en eerdere onderwijzeres mevrouw Sopheap Mao van het Kinderhuis. Zij startte met het een opvanghuis in 2006 na het zien van de armoede en misère in de sloppenwijken. Na diverse verhuizingen volgde in 2011 het Kinderhuis Cambodja. Naast de directeur werken er vier stafleden met als gezamenlijk doel de kinderen met opleiding en begeleiding een hoopvolle toekomst te bieden. De Rommelmarkt Haren ondersteunt het Kinderhuis met 2000 euro.

Stichting Rommelmarkt Haren
Hortuslaan 4A
9751 BG Haren

telefoon: 06-83384881
email: info@rommelmarktharen.nl
bankrekening: NL35INGB0009693861

 

Openingstijden

Vrijdag van   14:00 - 20:00 uur
Zaterdag van 13:00 - 16:30 uur

Social Media

Volg ons op

Facebook Twitter Facebook

Deel deze pagina met je vrienden

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat wij allemaal doen bij Rommelmarkt Haren?
Meld je dan aan voor onze Nieuwsbrief.