Van Mayibobo naar automonteur

Kijk voor meer informatie op www.stichtingfadhili.nl


 

In Ngozi, Burundi startten garagehouders met het opleiden van mayibobo’s, straatkinderen, tot automonteur. Een prachtig initiatief dat de in zeer slechte omstandigheden levende kinderen weer zicht op een toekomst biedt. De steun van de Stichting Fadhili moet voorzien in lesmateriaal.

Straatkinderen in Burundi zijn veelal het gevolg van de burgeroorlog (1993-2005). Veel kinderen verloren hun ouders en hadden geen opvang. Anderen kwamen door armoede en slechte behandeling op de straat.

Beroepsopleiding
De kinderen overleven door bedelen of stelen. Begin 2016 hing

regelmatig een groep jongeren rond bij de garage van Deo en vroegen of ze konden helpen met het repareren van auto’s. Omdat ze daarvoor geen kennis hadden kwam Deo op het idee ze een opleiding aan te bieden. Hij verenigde zich met andere garage eigenar

en en startte de Vereniging van vakdocenten in de automechanica Ngozi. Met de opleiding kunnen kinderen vanaf 14 jaar kleine reparaties aan auto’s uitvoeren en daarmee geld verdienen.

Meer doelen
Het doel van de Vakvereniging is primair het verzorgen van de opleiding, maar er zijn meer zaken waar de opleiders zich sterk voor maken. Zoals het bestrijden van armoede en Hiv/aids. Of het creëren van arbeidsplaatsen. Ook versterkt de Vereniging de samenwerking tussen de garagehouders en wordt de voertuigtechniek in brede zin versterkt. Rommelmarkt Haren ondersteunt het project met 2000 euro.

Stichting Rommelmarkt Haren
Hortuslaan 4A
9751 BG Haren

telefoon: 06-83384881
email: info@rommelmarktharen.nl
bankrekening: NL35INGB0009693861

 

Openingstijden

Vrijdag van   14:00 - 20:00 uur
Zaterdag van 13:00 - 16:30 uur

Social Media

Volg ons op

Facebook Twitter Facebook

Deel deze pagina met je vrienden

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat wij allemaal doen bij Rommelmarkt Haren?
Meld je dan aan voor onze Nieuwsbrief.