Stars@zanzibar: een speciaal trainingscentrum

Zie ook op www.zanzibar-stars.com

Kwetsbare jongeren in Zanzibar, Tanzania een opleiding geven als basis voor een zelfstandige toekomst. Dat is het doel van de stichting stars@zanzibar. De sterren zijn de jongeren die een café-restaurant als leer- en werkplek hebben.

De meisjes en jongens van het restaurant leren en werken er een jaar om daarna plaats te maken voor een volgende groep. Ze zijn 16 tot 20 jaar oud en hebben onvoldoende opleiding en geen geld om een opleiding te betalen.

Op eigen kracht
Veel jongeren trekken naar de stad om daar werk te vinden. Dat velen dat niet vinden komt omdat ze door gebrek aan opleiding niet voldoen aan de eisen van werkgevers. De opleiding en werkervaring in het café-restaurant geeft ze wél de mogelijkheid een baan te vinden in de groeiende toeristische sector op het eiland en op die manier op eigen kracht verder te komen. Per jaar worden tenminste 15 jongeren opgeleid en tijdens deze periode krijgen ze een lokaal salaris. Daarna volgt begeleiding naar een betaalde baan elders.

Duurzaam
Stars@zanzibar is volgens de initiatiefnemers bijzonder omdat het uitgaat van eigen kracht en duurzame ontwikkeling. Het is een permanent trainingscentrum en ze gebruiken duurzame producten met aandacht voor het milieu. Na maximaal 3 jaar kan het restaurant zich zelf redden. Komt er meer geld via donaties, dan worden hiermee vergelijkbare initiatieven gestart. Rommelmarkt Haren ondersteunt met 2000 euro.

Stichting Rommelmarkt Haren
Hortuslaan 4A
9751 BG Haren

telefoon: 06-83384881
email: info@rommelmarktharen.nl
bankrekening: NL35INGB0009693861

 

Openingstijden

Vrijdag van   14:00 - 20:00 uur
Zaterdag van 13:00 - 16:30 uur

Social Media

Volg ons op

Facebook Twitter Facebook

Deel deze pagina met je vrienden

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat wij allemaal doen bij Rommelmarkt Haren?
Meld je dan aan voor onze Nieuwsbrief.