Succes ‘naaimachine redt levens’ vraagt om vervolg

Meer is te lezen op www.yuvalokchild.nl.

Om uit de greep van armoede en analfabetisme te blijven kreeg in 2015 een groep van 30 vrouwen uit de sloppenwijken van Bangalore een naai- en kledingcursus. Een project dat door de Stichting YuvalokChild is ondersteund. Zo kunnen de vrouwen met een zelfstandig bestaan en inkomen aan de armoede van de sloppenwijk ontsnappen.

De YuvalokChild stichting, die dit initiatief oppakte, is een ‘steunstichting’ van de Yuvalok Foundation. De laatste zet zich al tientallen jaren in voor kinderen in sloppenwijken met het geven van voeding en onderwijs. Volgens beide stichtingen de enige uitweg uit het uitzichtloos bestaan in de sloppenwijk.

Naaimachine als startkapitaal
Het is de derde keer dat jongvolwassen vrouwen in de sloppenwijken na een naai- en kledingcursus, met een naaimachine als zelfstandige aan het werk kunnen gaan. Het in 2015 gestart project verloopt succesvol. Voorafgaand aan de cursus doorlopen ze de basisschool. De naaimachine ontvangen ze na afronding van de cursus als startkapitaal en is meteen het begin van hun ondernemerschap. Het geven van de naaimachine is volgens de stichting een cruciaal sluitstuk van de cursus en hun project heet daarom ‘Naaimachine redt levens’. De Rommelmarkt Haren ondersteunt het project met 2000 euro.

Stichting Rommelmarkt Haren
Hortuslaan 4A
9751 BG Haren

telefoon: 06-83384881
email: info@rommelmarktharen.nl
bankrekening: NL35INGB0009693861

 

Openingstijden

Vrijdag van   14:00 - 20:00 uur
Zaterdag van 13:00 - 16:30 uur

Social Media

Volg ons op

Facebook Twitter Facebook

Deel deze pagina met je vrienden

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat wij allemaal doen bij Rommelmarkt Haren?
Meld je dan aan voor onze Nieuwsbrief.